Mit kamera

Mine nuværende kameraer er to spejlreflekskamera af mærket Canon, jeg har en D77 og en D80.

Da mit tidligere kamera en D70 stod af efter ca. 140.000 skud valgte jeg at købe to nye i stedet for at lade den gamle reparerer.

Da jeg købte D70 vidste jeg intet (absolut intet) om lukketider, iso og blænde. Men da jeg ikke ville fortsætte med at fotograferer på de definerede programmer, blev jeg nødt til at bruge tid til at lære om dette. Det har foregået ved selvstudie på nettet og et enkelt foredrag af Per Fløng på 2-3 timer. Så det har været learning by doing.

Jeg bruger Lightroom og Photoshop til efterbehandling af billeder, hvis det skønnes nødvendigt. Jeg har også eksperimenteret med HDR i programmet Aurora og redigering i Luminar, som har en masse forudstillet indstillinger som man kan benytte. Men det bedste er, de gange hvor det ikke er nødvendigt at redigere.

Jeg har en forkærlighed for Christiansfeld, hvor der altid findes nye motiver, hvilket også afspejles på min facebook side. Men jeg nyder også de mørke aftner hvor der er mulighed for at eksperimenterer med lange åbningstider og lyset.