Christiansfeld

Christiansfeld føles næsten som min anden hjemby, da jeg siden 2016 er kommet rigtig meget i byen.

Jeg elsker, at gå rundt i Christiansfeld, jeg nyder, den ro som byen har i forhold til Kolding.

Beboerne i Christiansfeld er meget venlige og imødekommende og de hilser, når man går forbi. Nogle stopper og vi får en lille snak.

I dag er der mange som råber “Hej, vi glæder os til at se billederne på Facebook” 🙂

I 2018 havde jeg en udstilling i Christiansfeld. Udstillingen kom i stand, da Birgitte Lamp leder af Christiansfeld Centret og UNESCO Site Manager tilbød mig muligheden for at vise Christiansfeld fra andre vinkler end hvad man almindeligvis så.

Du kan læse lidt om udstillingen på dette link fra Vejle Amt Folkeblad

Jeg har gennem tiden taget mange tusind billeder i Christiansfeld, mange af disse har jeg foræret til Christiansfeld Centret – det nuværende Museum Kolding Christiansfeld.

Samarbejde med Unescobyen Christiansfeld har også resulteret i at jeg bidrager med fotos i Unescos galleri fra Christiansfeld.

De sidste 5 år har jeg leveret mange fotos til Turistavisen som laves af Christiansfeld Handel.

Da jeg har taget så mange billeder i Christiansfeld, er jeg begyndt at lede efter nye motiver, så det ikke kun er hele gadefotos, men mere detaljer som nu er i fokus.

Der findes mange motiver i Christiansfeld året igennem, man kan følge årets gang i Comeniushaven, man kan følge de smukke lindetræer, når de springer ud i foråret men også når de i efteråret lyser op i gul og orange kulører.

Gudsageren – Brødremenighedens kirkegård med de lange lige rækker af gravsten, hvor alle er bevaret fra den første som blev begravet på pladsen til i dag. Nogle i bedre stand end andre.

En tur ud til Christinero kan også anbefales. Her finder du mange motiver i skoven, ved Kapellet eller Pavillonen.

Jeg kommer til Christiansfeld mindst en gang i måneden og ofte flere gange, da min mand skyder med bue i Christiansfeld og jeg benytter tiden, medens han træner til at vandre rundt i Christianfelds gader.

Billederne er ofte taget med EF-S18-135mm F3.5-5.6 IS STM objektivet eller mit RF50mm F1.8 STM.

Hvis der er tale om fotos i mørke, har jeg ofte et stativ med eller finder noget at stille kameraet på.