Landskaber

Mine landskabsbilleder bliver ofte til på gåture rundt i mit nærområde, hvor landskabet er utroligt varieret. 

Som billederne viser er jeg især fascineret af tåge/dis som ofte kommer om morgenen lige før solopgang og skaber et magisk landskab. 

Jeg tager billeder hele året rundt så man kan også følge årstidernes skiften.

Vejret har ikke den store betydning for det at tage landskabsbilleder, en dag med regnvejr kræver dog fornuftigt fodtøj, så man nemt og sikkert kan komme rundt i landskabet og at man passer på sit udstyr. 

Om vinteren kan det også være rart med en fingervarmer, da der måske skal bruges lidt tid på at stille på kameraet for at få det gode foto. 

Tre ting som jeg er opmærksom på når, jeg tager billeder 

1. formerne i landskabet

2. lyset

3. farverne

Farverne i mine billeder kan være meget forskellige lige fra de sart disede morgenbilleder en skøn sommerdag til de meget farverige billeder fra efterårsskoven eller den forårsgrønne bøgeskov. 

Ud over Kolding finder du fotos fra forskellige landskaber rundt om i Danmark som måske er taget på en sommerferie eller en køretur ud i det blå.

Jeg har ofte 2 kameraer med min Canon D90 og min Canon R6. I Jeg har flere objektiver som jeg bruger til landskabsfotos ofte har jeg et vidvinkel objektiv på R6 kameraet og et teleobjektiv på D90 70-200 mm. Jeg har ofte det store 150-600mm med i taksen, hvis jeg er ved fjorden og gerne vil fange et landskab på den anden side af vandet. 

Jeg bruger så lidt tid som muligt på redigering, men stiller måske lidt på lysstyrke og kontrast, hvis mit billede ikke svarer til det landskab jeg så på min fototur. Jeg bruger Lightroom som redigeringsprogram.