Kolding

Som tilflytter ville jeg gerne lære Kolding at kende, så det er blevet til rigtig mange ture rundt i Kolding gennem årene. 

Jeg har travet gaderne igennem på kryds og tværs i den indre by. Men har også været uden for Koldings centrum. 

Som fotograf vil jeg gerne afbilde Kolding som en dejlig by at bo i med mange skønne steder. 

Kolding har med Designcity nogle sjove arkitektoniske bygninger, som byder på spændende former og farver. Jeg er især fan af den store orange bygning med ungdomsboliger. Den er noget speciel og mange hader den orange farve, men for mig er det en fin kontrast til en blå himmel. 

HF og VUC har nogle dejlige bløde former og nogle kalder den “chokoladekagen” og andre styrhus på et stort skib. 

Går man rundt om Slotssøen i Kolding kan man ikke undlade at kigge op på Koldinghus som troner på bakken over søen som et af byens vartegn. Et andet vartegn er vandtårnet på Sjællandsvej, som skal laves om til lejligheder, det bliver spændende at se hvordan den kommer til at se ud.

Om foråret og om efteråret går jeg ofte rundt om Marielundsøen, som byder på de flotteste lysegrønne farver i foråret og en symfoni af gul, orange, brune og rødlige nuancer i efteråret.

Der er meget bynær natur som man kan glædes over. 

Sønder Kirkegård er et besøg værd i foråret, hvor man kan se japanske kirsebærtræer i blomst. 

Graffititunnel besøger jeg mange gange i løbet af året. Jeg synes det er noget unik for Kolding, at man har et sted som må bruges til lovlig graffiti. Stedet deler vandene i Kolding, nogle finder det som jeg spændende medens andre synes det er et skummelt, ildelugtende og grimt sted.

Jeg deler rigtig mange billeder fra Kolding på facebook gruppen “Vores by – billeder fra Kolding”, så her har du også mulighed for at følge mine fotos.